Logo Olszanka

Archiwum newsów, strona 21

Zapytanie ofertowe na przygotowanie i dowóz gorących posiłków

06.07.2017

 

ZAPYTANIE OFERTOWE

dot. zamówienia poniżej 30.000 Euro na  przygotowanie i dowóz gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum z terenu Gminy Olszanka w okresie od 05 września 2017 r. do 15 czerwca 2018 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Olszance ogłasza zapytanie ofertowe na przygotowanie i dowóz gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum z terenu Gminy Olszanka w okresie od 05 września 2017 r. do 15 czerwca 2018 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Olszance

Olszanka 42, 08-207 Olszanka

1.      Opis przedmiotu zamówienia:

Nazwa nadana zamówieniu przez Zamawiającego: Przygotowanie, dowóz  gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum z terenu Gminy Olszanka w okresie od 05 wrzesień 2017r. do 15 czerwiec 2018r.

Zamawiający oczekuje przygotowania jednego gorącego posiłku w postaci : 1 raz zupa (z chlebem+ owoc lub jogurt itp.) + 4 razy drugie danie - w tygodniu dla każdego dziecka.

Ilość dzieci dziennie dożywianych - około 70 - w formie jednego gorącego posiłku w tym:

- Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Próchenkach  -14 dzieci

- Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Szydłowce     –13 dzieci

- Zespół Szkół w Olszance                                          -37 dzieci

Wymagana jest kalkulacja miesięczna jednego posiłku brutto - wraz z transportem w godzinach uzgodnionych z dyrektorem danej szkoły.

Gramatura jednego posiłku : zupa - 300 ml

                                              drugie danie - jeśli posiłek mięsny to 100g mięso, 200g  

                                              ziemniaki, 150g przystawka

2.      Termin realizacji umowy :od 05 wrzesień 2017r. do 15 czerwiec 2018r.

3.      Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Olszance nie dopuszcza składania ofert częściowych

4.      Zamawiający nie dopuszcza zmiany ceny zakupu w trakcie trwania umowy.

5.      Terminy mające wpływ na realizację zamówienia :

       - data wystawienia faktury za miesięczną realizację zamówienia - ostatni dzień miesiąca,   w      którym jest realizowane zamówienie

    - termin zapłaty za otrzymaną fakturę - 14 dni od daty wpływu faktury

6.      Wymagania względem wykonawcy:

- spełniający warunki zawarte w art.22 ustawy z dn.29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych

- nie wykluczony na podstawie art.24 ustawy z dn.29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych

7.   Oferta będzie oceniana według następujących kryteriów:

-  cena                                                                                50%

- jakość                                                                                50%

•8.      Termin i miejsce składania formularzy:

Oferty (załącznik nr 1) wraz z podpisanym oświadczeniem (załącznik nr 2) i wzorem umowy (załącznik nr 3) a także przykładowym miesięcznym jadłospisem (gramaturę określa zapytanie ofertowe) proszę składać do 18 lipca 2017 r.do godziny 12.00, w siedzibie: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Olszance Olszanka42, 08-207 Olszanka, w zamkniętej kopercie z dopiskiem Przygotowanie, dowóz  gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum z terenu Gminy Olszanka ". Ofertę można przesłać faxem lub e-mail  a następnie dosłać pocztą pod wskazany wyżej adres.

 

Gminny Ośrodek Pomocy

Społecznej w Olszance

Olszanka 42,08-207 Olszanka

tel. 83 357 51 19

ops.olszanka@poczta.fm   fax: 83 357 51 19

Formularze złożone po terminie nie będą rozpatrywane.

Zamawiający przewiduje podpisanie umowy na wykonanie przedmiotu zamówienia z wykonawcą, który przedstawi najkorzystniejszą cenę oraz  jakość przygotowywanych posiłków .

                       Zamawiający zastrzega sobie prawo do swobodnego wyboru oferty oraz odstąpienia od wyboru oferty, bez podania przyczyny i ponoszenia jakichkolwiek skutków prawnych i finansowych.

                                        

Załączniki:

1. Oferta

2. Oświadczenie

3. Umowa

 

więcej

APEL do hodowców trzody chlewnej

20.06.2017

APEL

do hodowców trzody chlewnej

 

Szanowni Państwo!

 

Afrykański pomór świń (ASF) – jest bardzo szkodliwy dla gospodarki i niebezpieczny dla Waszych gospodarstw w których utrzymywane są świnie.

 

Główna przyczyną rozprzestrzeniania się wirusa są zarażone dziki.

Często przyczyną bywa też człowiek i dlatego przypominam o podstawowych zasadach postępowania w celu ustrzeżenia się przed zawleczeniem choroby do swojego gospodarstwa.

Proszę o bezwzględne przestrzeganie podstawowych zasad bioasekuracji:

  • nie kupujcie świń z niewiadomego źródła pochodzenia,
  • utrzymujcie świnie w sposób wykluczający kontakt z dzikami oraz miejscami w których mogły przebywać dziki,
  • stosujcie tylko pasze zabezpieczone przed dostępem zwierząt wolno żyjących,
  • wyłóżcie maty nasączone środkiem dezynfekcyjnym przed wjazdami i wyjazdami z gospodarstw oraz przed wejściami do pomieszczeń inwentarskich w których utrzymywane są świnie.

 

Niedopuszczalne jest skarmianie świń zielonką bądź używania jako ściółki dla świń tegorocznego siana lub słomy - stanowi to zwiększone ryzyko zakażenia wirusem afrykańskiego pomoru świń.

 

Za brak stosowania zasad bioasekuracji grożą konsekwencje karno-administracyjne.

 

MAZOWIECKI WOJEWÓDZKI LEKARZ WETERYNARII

więcej

Wójt gminy zaprasza

 

Grzegorz Pajnowski

Urząd Gminy Olszanka
Olszanka 37
08-207 Olszanka
tel. 83 357 51 23
fax. 83 357 51 83
wojt@olszanka.gmina.pl

Zobacz również

wersja językowa

Kalendarz

maj 2019
Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
So
Ni
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Zegar

  • :
  • :
Akceptuję

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.